Monday, 13 January 2014

My Beloved Hearts ..

Assalammualaikum , Hai semua :) Lama aku tak bukak blog aku nie :) .. Banyak nya aku nak luahkan dah macam sebuah buku novel dah hehehe :p Alhamdulilahh aku sihat ? Kot . Aku nie asyik demam sihatt dah macam orang sakit sah akuu cakap :)


Alhamdulilah banyak yang berubahh n baik jew .. Familyy kayy .. Aku je nie tak kayy .. Well , Aku kan kuat menafikan perasaan aku n suka sangat pendam perasaan n that is me .. Hidup aku memang penuh rahsiia terutama hati aku hahaha ..Tu yang aku tak boleh berubahh .. Dan cara aku kalau bercinta tu lagi susah nak berubah .. Sebab cara aku once aku dah sayang orang tuu dah start mencintai orang tu it's mean aku percaya kan dia aku sanggup korban kan kebahagiaan aku aku setia terhadap dia aku akan cuba buat yang terbaik untuk dia aku cuba sabar dgn kerenah dia n aku kan manja so aku memang akan bagi dia kasih sayang sebanyak mana dia nak .. Aku sedar aku tak perfectt but setiap manusia ada kekurangan n tak perfectt .. Setiap orang jugakk layak disayangi n bahagia .. Cuma aku je tak tahuu .. Sebab dari aku kecik form 1 aku dah start apa makna penderitaan kesakitan kekecewaan daripada kebahagiaan .. Aku pernah rasa apa tu kebahagian yes memang wonderful sangat tapi aku takut cuma sementara je .. Hidup aku dulu lebih menderita .. But now alhamdulilah aku move on dan aku memang tanak lalui mcm dulu .. Cuma sekarang terlalu banyak sangat dugaan menimpa aku.. Allah suka menguji kesabaran aku apetah lagi manusia .. Sejujurnya aku memerlukan sokongan dorongan semangat untuk aku terus bangun daripada orang yang aku sayang sahabat sahabat aku ..


Bukan diabaikan ditinggalkan buang aku macam tu bila dah ade kawan baruu .. Sejujurnya aku tak pernah menangis sebab kan kawan aku yang aku dah sayang selama ni dah teman dia susah senang aku percaya kan dia malah aku cari dia lubang cacing pun :') but pergghh Allah tu bukak mata aku mana yang kawan n lawan :') Tak apa I forgive them n try to forget about pain in past .. Semalam aku dah sepuas hatii nangis .. Lega sikit jiwa aku nie .. Talk about orang yang aku sayang ? Sure .. Aku lebihh penting kan orang lain dari aku .. cuma entah kenapa aku terlalu rajin sangat menjaga hati orang lain sedangkan aku jugak yang sakit akhirnya .. Aku memang dah tahu cuma aku menafikan je .. Sebelum nie ramai orang yang aku sayang dah pergi meninggalkan aku .. Tak apa lah aku redha .. maybe dah takde jodoh .. aku bukan jenis suka memaksa orang tuk cintakan aku pun .. dan aku memang tak suka kacau kebahagiaan orang lain .. cuma hati aku tak pernah sembuh .. HAHAHA bersusah payah aku nak cover it segala kesakitan aku then puftttt merebak balik seperti jahitan yang belum siap .. Sekarang nak merawat hati aku tu maybe perlukan kesabaran n masa yang sangat panjang sebab hati aku nie dah merebak teruk sangat luka nya ..


Sekarang aku redha je lah .. Aku makin lama mcm penat nak terlalu mengharap n aku dah start tawar hati .. nie kali kedua aku tawar hati dah pasal lelaki .. Aku tengah kumpulkan kekuatan aku untuk bangkit semula .. Tak mudah sayangg sebab bagi aku dunia aku adalah sukar .. Ibarat aku ada dua dunia .. Hati aku dah kecewa mendalam still aku cuba bertahan .. Ada lah mem aku nie dia ckp '' Haila kau jangan jadi bodoh boleh tak buat apa sayang dia sedangkan dia tak pernah hargai haila , dia bahagia sedangkan kau mederita mana boleh cmni haila '' HAHAHA .. Aku kayy sekarang sikit le .. Aku cuba tahan menangis kalau aku dah menangis susah nak cover it .. Maafkan aku eh dear ex boifen n sahabat n semua lahh kalau aku ada buat salah .. Aku selalu fikir bila lahh aku akan matii nanti n kdg pernah fikir biar lah aku nie kena penyakit ke sakit ke maybe boleh kurangkan penderitaan aku .. Aku tak nak orang lain kongsi kesakitana aku sebab sakit aku nie memang banyak aku rasa orang lain tak mampu tanggung so don't .. Sebab kan Allah dah bukak mata n pintu hati aku nie terlalu banyak sangat jenis ragam manusia .. Banyak yang aku dapat pengajaran .. Tentang cinta kawan kehidupan lelaki n banyak lagii :') Kayy lah dalam nie pun aku dah masuk 3 cerita aku . sahabat2 aku . n orang yang aku cinta .. One more aku takde crushh HAHAHA seriouslyy sebab aku sayang kat orang yang aku sayang .. LOL merajukk kang aku jugak yang susah hatii lagi .. Apa pun Ya Allah kau kuatkan lah hati aku nie .. Sakitt teramat but aku terima n berserah segalanya kat kau berikan ketenangan jiwa raga n fikiran aku yang serabut sangat nie :') Whatever is aku bersyukur sangat sebab aku ada orang orang yang aku sayang n sahabat2 aku :)SEKIAN