Thursday, 26 April 2012

blurhhh dah nie ..

Assalamualaikum ^^


hari nie kan mak saia mimpi saia mak saia tengah mawah kan saia then saia lari pi ikot boifen -,- saia bukan jenis cmtu lah sampai nak lari rumah -,- , lau saia lari pon pi padang jew haha bukan jauh pon area tempat rumah saia jugak -,- rilex lah ibu kakak pnye otak tak de lah cmtu lagi lah , haishh kecoh btul lah saba je lah , haha mcm gila je saia tengok lah , pastu mak saia cakap risau kan saia sangad mana lah tau kan saia wat cmtu ? tapi otak saia jew rasa tu mmg tindakan bodoh lah jangan saia sudah wat bnda cmtu hehehe , hari nie kat sekolah smue okeyy hehe cikgu bm saia tu tak makan orang pon dah sometimes dy baik tapi pelik cikgu uh mmg baik dgn saia hehehe saia memang belum pnh kena lagi pukul ke bantai ke dgn cikgu bm tu hahaha tapi orang lain ade lah kena ^^ sometimes saia suka sometimes tak -,- , if saia tak suka cikgu tu tak mungkin saia leh fhm apa cikgu uh ajar ^^ dan saia tak suka subject MATH >< , tapi mak saia kan memang suka gila math-II nie haishh tapi sayang nya saia tak ikot mak saia haha , saia suka subject sejarah yeahhh ! about past ^^ daripada kira-II -,- , semalam kan EX  saia tego saia at dalam kelas , haha serius tak percaya pastu dtg at tempat kita , dia mintak duet seringgit , saia cakap lah pi lah mintak orang lain jangan  lah aku , saia dgn dia bahas kau aku je tade lagi dah saia awak yeahh ! kali pertama saia cakap dgn EX saia kau aku -,- sebelom nie mana penah haha , dia cakap saia nie kawan dia , hati saia ckp puihhh ! sejak bila aku jadi kawan kau ? 2 taon tak tego tak apa tetibe pulak cakap saia kwn dia , haha mimpi lah ! tapi saia harap dia happy always ^^, entah lah tak tahu nak as dia as apa ? mem ? entah lah lantak lah ^^ malas nak peduli yeahh ! eee menyampah gila  lah tersenyum-senyum macam orang gila hahaha saba je lah kan hope that last time dia tego saia amin ^^ , dan tadi at sekolah ade budak nie dia punya sebuk hal saia , saia tak gangu dia tak ambek tau pasal dia sebuk je nak kecoh psl orang sampai kan satu kelas macam bangang jew saia tengok seriusly ^^, sory lah lau agak kurang ajar ke tak sopan tapi sebab kan budak tu mod saia memang angin gila lah pagi tadi , hope-II hari isnin dia tak perlu nak sebuk pasal orang dah la tak kenal -,- sakai je saia tengok dia tu , kawan saia cakap dia comel ! puihhh lah jwpn nye ^^, haha apa-II kena lah sabar bebanyak peacee no war :D

Tuesday, 24 April 2012

sje jew ^^

assalamualaikum ^^

saia rasa macam rindukan dia sangad tau tapi saia tak berani cakap dekat dia sebab saia tanak dia mawah saia lagi atau pon bencikan saia , saia tak rela dibenci oleh dia , adakah saia ade hati at dia lagi ? entah lah if ade pon mesti dia mawah kan ?saia pon tak tahu lah ><..entah sejak tanpa ade dia kan hidop saia jadi kosong sepi keseorangan sunyi smue lah kan , sejak dia tade kan hidop kita rasa berubah mcm jdi orang lain tapi bukan diri kita , diri kita mcm disembunyikan oleh bayangan , dh 3 bulan berlalu , dah lama tak chatting dgn dia tapi cmne pulak nak chatting facebo0k saia je dia blok , tu hari dia adew tego dia ckp ''syg , nie sy lah , awk combong erk skrg '' , mula-II tak percaya lah saia kan then bile kawan dia cakap tu dia saia rasa sangad-II happy haha dlm mse uh jugak saia nangis gembira , hati saia cakap mcm tak percaya jew btul ke ? adakah saia mimpi awak ? kwn awak cakap tak rindu dia ke ? esh gila ke tak rindu dia ?
mesti lah saia rindu kan dia sangad-II , mm taon nie dia spm saia doakan semoga dia leh jawab dalam spm dia dgn baik-II nye dan kwn dia cakap hari khamis nie hari jadi dia ^^ , really ? dia memang dah kalah kan saia , haishh dah la tak sabar mse hri jdi saia nanti kan ^^ jelez tau dia dpt celebrate dulu , tape nanti lelama dekat lah hari dan bulan , saia memang nak sangad wish tapi mungkin saia leh berdoa jew pada Allah yang pendengar ^^ saia harap dia dah tak mawah saia.. saia harap dia tak bencikan saia lagi.. saia harap hati dia dah sejuk jangan la panas lagi, haishh saia rasa maybe psl mase lalu mungkin salah saia kot sebab tak dapat jaga dia dgn baik tape insyaallah lau adew mse dpn saia akan jaga bebaik .. saia tak kan mawah-II , selfish ke apa ke ,
tapi saia tanak mengharap pon takod je hati saia nangis lagi , tapi saia tak salah kan dia pon , saia jew banyak silap maybe sebab keegoaan saia tu kot dia pergi , tape saia selalu tau Allah suka menguji hamba nya , hehehe kini saia rasa mcm semangat saia dah kembali balek ? tak tahu sebab apa kan ^^ , tapi saia rasa bia je lah Allah tau hati saia cmne , bia la Allah je yang tau saia rindu kan dia cmne ^^
name nye secret la private sorry okeyy ^^ yang dah tau uh senyap jew lau tak saia seletip mulut kamu tau <3 hehe 


Part lain pulak ^^



then , pagi tadi at sekolah kan ade orang tangan dia memang gatai mmg cukup sah cari gadoh err -,- bdk uh ambek meja orang skli dgn buku perdagangan memang naik angin gila lah saia kan , yela mod saia tgh okey uh wat mod saia nak gadoh bengang gila lah , lau saia dapat bdk tu memang cukup-II saia cincang tau tak geramm gile , pastu tak reti pulang buku orang kan tape at akhirat esok awak kena cari balek orang nye then kena pulang apa yang awak ambek dari saia , awak tak dapat cari awak akan jadi mcm hantu je lah tak tenang ^^ what ? ingat saia memain ke ? seriusly mak saia cakap cmtu , dan esok cikgu bm ! oh no ! >< cikgu garang nak makan orang tu ke ? err tanak tak rela kena jangan ! mm nanti cikgu nak bantai saia pulak -- semalam tak datang sekolah memang tak tahu apa-II lah kan mmm takodd >< tlng ! kecemasan

diri saia

assalamualaikum smue ,


nama saia nur haila nazwa , nama manja haila atau pon ila ..umo ? mm saia belum lgi cecah 16 sebenarnya hari jadi saia 20 hari bulan june nie , mmm seriusly saia tak reti lagi psl blog nie tape lah bljr sikit-II kan , saia stay at cheras , selangor lah .. sekolah ? mmm SMK Bandar Tun Hussien Onn 2 , saia lahir at hospital kajang ,selangor .. tarikh lahir saia 20.06.1996 .. saia anak pertama dari 2 adek beradek , apa lagi erk ? apa yang saia suka wat , mmm saia suka dgr lagu tapi smue lagu sediyh jiwang slow smuenye serius mcm emo , selain uh saia suka bace buku komik dan novel haha lovestory jugak saia pilih , pastuh saia suka layari internet , pi bukak faceb0ok hehehe ala kirenye kakionline nie , sehari tak on9 kan mcm gila jew di wat nye haha seriusly , mcm dah jdi sebahagian dari diri kita je kan mcm dah melekat tanak lepaskan hehe.. saia makan apa-II jew okeyy , tapi tak suka pahit atau benda tak masakk yerkkk >< ! saia tak suka ubat mse saia saked ke deman ke memang tanak makan ubat paksa cmne pon tetap saya bantah haha , saia tak kesah orang nak cakap saia nie degil ke mengade ke apa ke tapi lau saia tak suka saia memang tak kan wat , so cmne pon paksa saia makin degil saia nie , saia nie jenis payah nak dengar nasehat orang tak kesah sape lah kan , saia nie memang anak yang cukup manja , saia nie memang cukup degil hehe sometimes saia nie memberontak tau , saia nie jenis lau dh wt sesuatu keputusan saia tak kesah apa akibatnya sometimes tak fikir panjang saia nie , saia nie memang nakal sometimes la gedik uh sikit-II ^^ hehehe tapi rilex lah hati saia baik saia tak jahat atau kejam , saia nie tak suka mawah orang bukan style saia okey tapi saia nie sometimes panas baran , keras pale ? tak ade lah sangad kot-II lah kan ,pe lagi erk ? blurhh dah otak saia jem pulak dah -,- ..  romantic ? jiwang ? blh lah ^^ hanya orang yang rapat dgn saia jew kenal saia kot , saia memang tak suka dikongkong atau king ke queen control ke erk , hehehe sometimes sikap saia berubah entah la tak faham kdg-II , saia nie kuat nangis , sgt sensetif dan mudah terasa hati , mmg saia cepat mawah tapi saia cepat sejuk dalam masa yang sama , pandai ? mm saia biase jew , saia nie banyak benda tak reti tapi tape lah nanti belajar lah kan ^^ , dalam fmily saia memang tak rapat dgn mak atau ayah lah ^^ adik sy pon sme , dalam fmily saia kan saia lah paling weird sbb saia nie memang suka wat yeahh kan saia da cakap saia nie degil mne nak dgr nasehat orang kan , bukan saia nak kurang ajar tapi lau saia tak suka memang tak kan wt nye percaya lah ^^, saia tak pernah cter apa-II mslh saia dgn mak ayah saia , sometimes saia rse mcm kurang kseh syg sometimes saia rse saia nie menyedihkan , entah la tanak fikir psl uh nanti saia trkenang kan, saia nie peramah frendly dan sporting tapi bukan benda lucah okey , otak saia bukan bluee okey sory lah lau terase tapi memang fakta ^^ , apa lgi erk ? sometimes saia nie suka pedam perasaan tapi sometime saia suka terus terang dan one more thing sometimes i be shy girl haha speaking pulak , tapi saia nie blh lah cakap berani tak lah takod sangad kan ^^, , saia nie kuat cemburu kuat majok okeyy awat hang tak puas hati ke ? tak puas aty hang mai sini hehehe joke je lah rilex lah okeyy dan kebanyakan ramai mem cakap saia nie matang mcm umo 20 -,- really ? agaknya saia lalui banyak sangad dugaan kot tu yang saia cepat matang kot haha ^^ apa-II this is life right