Monday, 18 June 2012

tengahhh kecewa !

dear diary , hari ini memang still kecewa , sebenarnya dah 4 hari dah mod kita macam ni , hmmm sebenarnya kita tgh kecewa sbb someone iaitu capital H , kitaorang mcm abang adik lha , haha tapi rapat , kita kecewa sebabkan dia sangad , 
entah kenapa rasa macam susahnya nak maafkan dia nak berbaik dgn dia , hati kita nie sampai skrg still merajuk dgn dia , haha okeyy cmni cternya jumaat lepas dia ajak jumpa kita pon okeyy je lha kan anywayss miss kan dia gila because dah lama tak jumpa dia kan (: it's been one year tak jumpa dgn dia , jumpa dgn dia once jew haha tu pon mase pmr dlu xD , hmm masalahnye kita tungu dia dah berjam last kita call dia , dia cakap tak jadi memang perhhhh sakedddd gila hati kita , gerammm sangad at dia , nseb bek lha ade mem kita so kita tak keseorangan then memang bagos fon mati tadew bateri , memang sakai lha kan , biar kan dia call ke mesej ke apa , hati orang bila dah sakedddd hang jangan fikir boleh redha dari orang ek , entah lha dgn orang len still okeyy walaupon kwn-II kita adew salah memang kita boleh maafkan , but capital H nie memang sukar jadi nya , kali pertama dikecewa oleh dia , ce anda think , kawan anda ajak jumpa then anda tunggu dia punya lha berjam last anda call kawan anda cakap tak jadi , sakedd hati tak geram tak cmtu perasaan kita skrg , smpai skrg still tak redha lagi perasaan tu ! 
tau tak skrg ila mana boleh tulis at buku diary dah , nak luah perasaan pon tak dapat biasa nya ila tulis at buku diar bukan blogger haha sbb tu dh lama tak tulis karangan kat sini xD , Allah je lha faham hati kita cmne skrg , haishh stresss gila lha ! fikir senang ke orang nak keluar ? then result pulakk hmm kecewa jugak lagi ! kena hukuman 6 jam tiap-II hari belajar , ibu that not fair ! :( , orang dah lha tak suka sangad study-II nie but kena lha jugak kan , ibu mcm mendesakk sgt nak akak berjaya hmmm -,- for my masa depan kan , hmmm kena lha ikot , but selalu ? tu tak mungkin lha , ibu tau akk cmne ,hmmm then malam tdi pulakk adik ila membising ! sebab tu lha nie lha , ila pon sbrnye dh lama au sabar dgn kereneh dia , tau lha dia tu ADIK tapi jangan lha smpai ila hilang sabar , kang adew jugak taufan datang , psl capital H tak okeyy lagi nie adik kita pulak nak bagi eeeee naik sore ! , sabar haila sabar -,- , dah 4 hari kita tadew mod ! asyik kurung dlm bilik dn nanges pastu marah ! hmmm sebabkan dia semua benda tak kena tau , belajr stu bnda pon tak fokus , tadi at sklh je dh nanges at perhimpunan pulakk uh peduli apa orang nampak ke tak hati dah sediyhh sangad hmmm , sampai kan nak baca doa pon salah , tulisan mmmg cincai lincai jew lha jawapannya , sebabkan tak dapat lepas kan geram at dia so ila lepas kan diri ila sendiri haha lega hati ! , habis tgn ila sampai merah  , badan sampai sendi sakedd  , dan menjerit sekuat hati ! haha (: menyeksa kan diri ? bukan lha just nak lepaskan geram ! nie hati ila nie terlampau sakedddd sangad ! len kali jangan cari gado dgn ila , nex maybe depan muke awak saia sepakkk ! skrg awak memang tade at depan saia so awak lepas ! (:  , arghhhhhhhhhh ! mcm mne nie nak cool kan balek hati nie ? still kecewa sbb kan dia , entah kenpa dgn dia memang kita marah sangad , tak pnh cmni pon haha , skrg nie tanak cakap dgn dia tanak call dia tanak meseje atau pon jumpa , ni ha hati ila still tak okeyy lagi , hang lau nak wat ila naik marah agy meh sini mmg sah betul terok habis ila wat nya , hmmm lega hati sikit dah lepaskan kekecewaan dan kesedihan  (: thnks dgr (:

Thursday, 3 May 2012

lalala ...

Assalamualaikum smue ^^,

okeyy , saia sekarang dalam dua tiga mingu nie tetibe jadi sensetif gila then cepat mawah tapi lambat gila nak baik haishh -,- tak faham knape dgn diri saia nie , hope-II pasni jangan lah ade sifat mawah tu agy mmm kita kena wat sesuatu nie mana blh dibiarkan nanti terukk ohh lelama tanak saia hahaha , semuanya hari nie at sekolah okeyy jew happy-II always , dan maybe pasni akan jadi stresss tapi redha n sabar je lah kan sebab 3 mingu start mingu dpn exam pertengahan -,- banyak gila paper nak kena jawab macam lah saia nie rajin sangad kan haishh *tak suka exam-II nie err wat otak serabut jew , but tape lah sekali sekala jadi gila apa salah nye kan ^^ hehehee otak saia pon sometimes gila-II kan haha  tapi saia maseh blh fikir dgn baik bukan negatif okeyy ^^, mmm belajar ? mm smue gila tapi hari nie subjek yang saia tak suka MATH yeahh ! tapi sebab kan exam dapat lah msuk smue yang cikgu ajar hari nie ^^, takod jugak ohh if fail ke kan -,- bukan apa tanak je kecewa kan ibu dan ayah saia yela saia sayang dorang lagipon hari jadi ibu saia je nak dekat 9.5.2012 nie mmm but sokeyy i do the best for my mum n daddy hehee ^^, seriusly saia bukan gedikk lahh saia nie anak manja sangad-II , dan  mmm nak lepak dgn finaz , farah dan ira at padang awam mm -,- then blh tgk dorang wat tricking yeahh ! terbaikk lah , saia je bru satu step lepas step lain blm lagi haishh -,-  ,  anyway lupa nak bagitau saia baru je masuk tricking ohh , best hebat smue nye adalah ^^, tapi saia jarang lah dapat pegi sana mmm tapi jangan bgtau ibu ayah saia au syhhhhhhhh ! senyap jangan gitau au hehehe ^^ even adik saia sndiri pon tak sedar au ^^, nakal kan saia nie dan degil kan yeah memang sangad-II *tapi bukan nakal bnda negatif okeyy ^^, , mm sekarang nie ibu ayah saia memang kalau nak pi wedding , pi mana-II mesti nak ajak saia sekali pegi haishh * i hate that ! , wedding uh dah lah saia tak suka , tanak pegi jangan lah paksa !! benci ohh paksa-II orang nie , mmm saia nie jenis suka dok rumah dlm flat jew mmm dan lain tempat padang awam that all  ^^, hehehe sebab if kalau saia kuar maybe saia akan jadi mod blurhhh tahap gila lah hehehe , jangan mawah okeyy , mm apa lagi erk saia nak tulis ? mmm bukan apa selalunye saia tulis at DIARY sndiri lah , smue luahan saya past at situ jew , maklum lah belom biasew lagi dgn blogger-II nie ^^, , mmm pasal apa saia rasa ? mmm entah lah -,- , apa-II pon saia nak cakap about the past saia dah blh time semua dgn baik  about past jugak saia dah lupakan dgn baik termasuk kesakitan uh sekali dah pi jauh-II hehe, dan insyaallah one day hati saia akan baik balek ^^, akan sembuh akan dirawat ^^, mmm but saia nie bukan mudah orang nye , luka saia memang lambat sangad nak disembuh mm tapi  wat semenatara nie saia nak tolak smue uh ketepi dulu lah because saia nak exam kan 3 mingu nie so maybe lepas exam i will think tengok lah dulu kan keadaan nya , saia tak suka mendesak sangad nie tak baik , so wish me luck ,^^, let my mind peacefully dulu from being stress again like crazy haha ^^, dah tak tahu nak bagi ayat apa lagi nie ^^, naseb baik lah mod saia dah okeyy tade stress hari nie fuhhhh apa-II pon peacee n0 war , mm tapi kan saia gembira tgk kawan-II saia dia orang bahagia dgn org yang dia sayang kan , haishh jelez pon adew rasanya ^^, apatah lagi sweet cpl hahaha , hope diorang happy forever n kekal ^^, tamo gado-II lagi lah , yang tgh gado-II uh cepat berbaik lah okeyy sediyh saia tengok ada kawan saia nangis lah kecewa lah sediyh lah , saia tanak sesape sediyh-II lagi okeyy btw love you all my frend ^^, hehehe * tapi fakta nya saia memang kuat cemburu dan kuat majok hahaha haishh payah nie :D

Thursday, 26 April 2012

blurhhh dah nie ..

Assalamualaikum ^^


hari nie kan mak saia mimpi saia mak saia tengah mawah kan saia then saia lari pi ikot boifen -,- saia bukan jenis cmtu lah sampai nak lari rumah -,- , lau saia lari pon pi padang jew haha bukan jauh pon area tempat rumah saia jugak -,- rilex lah ibu kakak pnye otak tak de lah cmtu lagi lah , haishh kecoh btul lah saba je lah , haha mcm gila je saia tengok lah , pastu mak saia cakap risau kan saia sangad mana lah tau kan saia wat cmtu ? tapi otak saia jew rasa tu mmg tindakan bodoh lah jangan saia sudah wat bnda cmtu hehehe , hari nie kat sekolah smue okeyy hehe cikgu bm saia tu tak makan orang pon dah sometimes dy baik tapi pelik cikgu uh mmg baik dgn saia hehehe saia memang belum pnh kena lagi pukul ke bantai ke dgn cikgu bm tu hahaha tapi orang lain ade lah kena ^^ sometimes saia suka sometimes tak -,- , if saia tak suka cikgu tu tak mungkin saia leh fhm apa cikgu uh ajar ^^ dan saia tak suka subject MATH >< , tapi mak saia kan memang suka gila math-II nie haishh tapi sayang nya saia tak ikot mak saia haha , saia suka subject sejarah yeahhh ! about past ^^ daripada kira-II -,- , semalam kan EX  saia tego saia at dalam kelas , haha serius tak percaya pastu dtg at tempat kita , dia mintak duet seringgit , saia cakap lah pi lah mintak orang lain jangan  lah aku , saia dgn dia bahas kau aku je tade lagi dah saia awak yeahh ! kali pertama saia cakap dgn EX saia kau aku -,- sebelom nie mana penah haha , dia cakap saia nie kawan dia , hati saia ckp puihhh ! sejak bila aku jadi kawan kau ? 2 taon tak tego tak apa tetibe pulak cakap saia kwn dia , haha mimpi lah ! tapi saia harap dia happy always ^^, entah lah tak tahu nak as dia as apa ? mem ? entah lah lantak lah ^^ malas nak peduli yeahh ! eee menyampah gila  lah tersenyum-senyum macam orang gila hahaha saba je lah kan hope that last time dia tego saia amin ^^ , dan tadi at sekolah ade budak nie dia punya sebuk hal saia , saia tak gangu dia tak ambek tau pasal dia sebuk je nak kecoh psl orang sampai kan satu kelas macam bangang jew saia tengok seriusly ^^, sory lah lau agak kurang ajar ke tak sopan tapi sebab kan budak tu mod saia memang angin gila lah pagi tadi , hope-II hari isnin dia tak perlu nak sebuk pasal orang dah la tak kenal -,- sakai je saia tengok dia tu , kawan saia cakap dia comel ! puihhh lah jwpn nye ^^, haha apa-II kena lah sabar bebanyak peacee no war :D

Tuesday, 24 April 2012

sje jew ^^

assalamualaikum ^^

saia rasa macam rindukan dia sangad tau tapi saia tak berani cakap dekat dia sebab saia tanak dia mawah saia lagi atau pon bencikan saia , saia tak rela dibenci oleh dia , adakah saia ade hati at dia lagi ? entah lah if ade pon mesti dia mawah kan ?saia pon tak tahu lah ><..entah sejak tanpa ade dia kan hidop saia jadi kosong sepi keseorangan sunyi smue lah kan , sejak dia tade kan hidop kita rasa berubah mcm jdi orang lain tapi bukan diri kita , diri kita mcm disembunyikan oleh bayangan , dh 3 bulan berlalu , dah lama tak chatting dgn dia tapi cmne pulak nak chatting facebo0k saia je dia blok , tu hari dia adew tego dia ckp ''syg , nie sy lah , awk combong erk skrg '' , mula-II tak percaya lah saia kan then bile kawan dia cakap tu dia saia rasa sangad-II happy haha dlm mse uh jugak saia nangis gembira , hati saia cakap mcm tak percaya jew btul ke ? adakah saia mimpi awak ? kwn awak cakap tak rindu dia ke ? esh gila ke tak rindu dia ?
mesti lah saia rindu kan dia sangad-II , mm taon nie dia spm saia doakan semoga dia leh jawab dalam spm dia dgn baik-II nye dan kwn dia cakap hari khamis nie hari jadi dia ^^ , really ? dia memang dah kalah kan saia , haishh dah la tak sabar mse hri jdi saia nanti kan ^^ jelez tau dia dpt celebrate dulu , tape nanti lelama dekat lah hari dan bulan , saia memang nak sangad wish tapi mungkin saia leh berdoa jew pada Allah yang pendengar ^^ saia harap dia dah tak mawah saia.. saia harap dia tak bencikan saia lagi.. saia harap hati dia dah sejuk jangan la panas lagi, haishh saia rasa maybe psl mase lalu mungkin salah saia kot sebab tak dapat jaga dia dgn baik tape insyaallah lau adew mse dpn saia akan jaga bebaik .. saia tak kan mawah-II , selfish ke apa ke ,
tapi saia tanak mengharap pon takod je hati saia nangis lagi , tapi saia tak salah kan dia pon , saia jew banyak silap maybe sebab keegoaan saia tu kot dia pergi , tape saia selalu tau Allah suka menguji hamba nya , hehehe kini saia rasa mcm semangat saia dah kembali balek ? tak tahu sebab apa kan ^^ , tapi saia rasa bia je lah Allah tau hati saia cmne , bia la Allah je yang tau saia rindu kan dia cmne ^^
name nye secret la private sorry okeyy ^^ yang dah tau uh senyap jew lau tak saia seletip mulut kamu tau <3 hehe 


Part lain pulak ^^



then , pagi tadi at sekolah kan ade orang tangan dia memang gatai mmg cukup sah cari gadoh err -,- bdk uh ambek meja orang skli dgn buku perdagangan memang naik angin gila lah saia kan , yela mod saia tgh okey uh wat mod saia nak gadoh bengang gila lah , lau saia dapat bdk tu memang cukup-II saia cincang tau tak geramm gile , pastu tak reti pulang buku orang kan tape at akhirat esok awak kena cari balek orang nye then kena pulang apa yang awak ambek dari saia , awak tak dapat cari awak akan jadi mcm hantu je lah tak tenang ^^ what ? ingat saia memain ke ? seriusly mak saia cakap cmtu , dan esok cikgu bm ! oh no ! >< cikgu garang nak makan orang tu ke ? err tanak tak rela kena jangan ! mm nanti cikgu nak bantai saia pulak -- semalam tak datang sekolah memang tak tahu apa-II lah kan mmm takodd >< tlng ! kecemasan

diri saia

assalamualaikum smue ,


nama saia nur haila nazwa , nama manja haila atau pon ila ..umo ? mm saia belum lgi cecah 16 sebenarnya hari jadi saia 20 hari bulan june nie , mmm seriusly saia tak reti lagi psl blog nie tape lah bljr sikit-II kan , saia stay at cheras , selangor lah .. sekolah ? mmm SMK Bandar Tun Hussien Onn 2 , saia lahir at hospital kajang ,selangor .. tarikh lahir saia 20.06.1996 .. saia anak pertama dari 2 adek beradek , apa lagi erk ? apa yang saia suka wat , mmm saia suka dgr lagu tapi smue lagu sediyh jiwang slow smuenye serius mcm emo , selain uh saia suka bace buku komik dan novel haha lovestory jugak saia pilih , pastuh saia suka layari internet , pi bukak faceb0ok hehehe ala kirenye kakionline nie , sehari tak on9 kan mcm gila jew di wat nye haha seriusly , mcm dah jdi sebahagian dari diri kita je kan mcm dah melekat tanak lepaskan hehe.. saia makan apa-II jew okeyy , tapi tak suka pahit atau benda tak masakk yerkkk >< ! saia tak suka ubat mse saia saked ke deman ke memang tanak makan ubat paksa cmne pon tetap saya bantah haha , saia tak kesah orang nak cakap saia nie degil ke mengade ke apa ke tapi lau saia tak suka saia memang tak kan wat , so cmne pon paksa saia makin degil saia nie , saia nie jenis payah nak dengar nasehat orang tak kesah sape lah kan , saia nie memang anak yang cukup manja , saia nie memang cukup degil hehe sometimes saia nie memberontak tau , saia nie jenis lau dh wt sesuatu keputusan saia tak kesah apa akibatnya sometimes tak fikir panjang saia nie , saia nie memang nakal sometimes la gedik uh sikit-II ^^ hehehe tapi rilex lah hati saia baik saia tak jahat atau kejam , saia nie tak suka mawah orang bukan style saia okey tapi saia nie sometimes panas baran , keras pale ? tak ade lah sangad kot-II lah kan ,pe lagi erk ? blurhh dah otak saia jem pulak dah -,- ..  romantic ? jiwang ? blh lah ^^ hanya orang yang rapat dgn saia jew kenal saia kot , saia memang tak suka dikongkong atau king ke queen control ke erk , hehehe sometimes sikap saia berubah entah la tak faham kdg-II , saia nie kuat nangis , sgt sensetif dan mudah terasa hati , mmg saia cepat mawah tapi saia cepat sejuk dalam masa yang sama , pandai ? mm saia biase jew , saia nie banyak benda tak reti tapi tape lah nanti belajar lah kan ^^ , dalam fmily saia memang tak rapat dgn mak atau ayah lah ^^ adik sy pon sme , dalam fmily saia kan saia lah paling weird sbb saia nie memang suka wat yeahh kan saia da cakap saia nie degil mne nak dgr nasehat orang kan , bukan saia nak kurang ajar tapi lau saia tak suka memang tak kan wt nye percaya lah ^^, saia tak pernah cter apa-II mslh saia dgn mak ayah saia , sometimes saia rse mcm kurang kseh syg sometimes saia rse saia nie menyedihkan , entah la tanak fikir psl uh nanti saia trkenang kan, saia nie peramah frendly dan sporting tapi bukan benda lucah okey , otak saia bukan bluee okey sory lah lau terase tapi memang fakta ^^ , apa lgi erk ? sometimes saia nie suka pedam perasaan tapi sometime saia suka terus terang dan one more thing sometimes i be shy girl haha speaking pulak , tapi saia nie blh lah cakap berani tak lah takod sangad kan ^^, , saia nie kuat cemburu kuat majok okeyy awat hang tak puas hati ke ? tak puas aty hang mai sini hehehe joke je lah rilex lah okeyy dan kebanyakan ramai mem cakap saia nie matang mcm umo 20 -,- really ? agaknya saia lalui banyak sangad dugaan kot tu yang saia cepat matang kot haha ^^ apa-II this is life right