Saturday, 17 October 2015

2015 ~

Assalamualaikum semua :)  Apa khabar ? Sihat ? Aku sihat Alhamdulillah :) Tahun 2015 banyak cabaran bagi aku lahh . So fuhh hard but it's okeyyy I dont mind at all . Lumrah life kan ? . Berubah ? Yea muchh but still have my old self in my life . So many things happend in my life 2014 and 2015 . Suka duka nangis ketawa semua lahhh ada hahaha :) . But I'm graceful whatever is takes . It's make me become more matured and  want find my indentity myself . Selama ni aku duduk rumah tak tahu pape dunia luar n lain2 but now aku dah tau sikit demi sikit lah . Yang jernih kita simpan yang keruh kita buang lahh :) . Well now aku dah 19 year :) . Aku dah sambung study dah :) Dah habis sem 2 dah ni tengah cuti sem almost 2 month kot hehe :) hehe bulan 12 ni masuk sem 3 :) . Aku ambil kos childhood education :) Macam guru tadika xD . Well aku jenis suka budak2 dan menjadi seorang guru memerlukan kesabaran yang tinggi dan kelembutan . So lebih berpengalaman lah kalau dah ada anak sendiri nanti . Jeng jeng jeng xD . Aku belum kahwin lagi okeyy . Still study . Nak kahwin ni awal lagi so young . Aku sekarang fikir pasal masa depan aku n family aku n study lah . Aku study dekat2 je parents aku tak bagi aku study jauh2 . Well anak sulung 2 adik beradik je perempuan mana ada adik lelaki . Hahaha . So banyak benda lah aku fikir kan . Aku bukan lah perempuan yang dulu . Memang aku dah banyak berubah . Tapi ade yang tak boleh berubah yang stick dengan aku sampai sekarang . Well , family aku sekarang okey lahh study pun okeyy no prob :) Aku kadang rindukan past aku well masa aku budak2 :) It's fun n famous lah juga masa kecik . Dah besar aku jadi pendiam sikit kat kolej aku bukan aku sombong ya , tapi aku segan sikit . Dengan family n sedare mare tau lah perangai aku camne . Kat kolej aku takde kawan lelaki , Serious . Well maybe aku creepy kot or weirdooo ~ But okeyy lah takde ganguan :) . But still aku kena hati2 jugak :) Btw I am sorry much my dear past . Hati akuu ? Tak tahu nak cakap apa . Soal hati n perasaan yang ni complicated . Well , aku dah alami macam2 dah . Mampu bersabar je lah . Setiap apa yang terjadi pasti ada hikmahnya :) Aku tak tahu nak cakap apa lagi . Selebihnya biar lah Allah tau . Sebab belum tentu manusia ni akan faham kitaa . Well . manusia takde yang sempurna pun mesti ada kelebihan n kekurangan :) Okeyy tu je lah aku rasa aku nak typingggg minda aku dah blank habissss ~ . kalau nak contact aku ni id wechat Haila_Ila . Add takpe nak hacked2 tak perlu ya ~ buat wechat sendiri ^^



Monday, 13 January 2014

My Beloved Hearts ..

Assalammualaikum , Hai semua :) Lama aku tak bukak blog aku nie :) .. Banyak nya aku nak luahkan dah macam sebuah buku novel dah hehehe :p Alhamdulilahh aku sihat ? Kot . Aku nie asyik demam sihatt dah macam orang sakit sah akuu cakap :)


Alhamdulilah banyak yang berubahh n baik jew .. Familyy kayy .. Aku je nie tak kayy .. Well , Aku kan kuat menafikan perasaan aku n suka sangat pendam perasaan n that is me .. Hidup aku memang penuh rahsiia terutama hati aku hahaha ..Tu yang aku tak boleh berubahh .. Dan cara aku kalau bercinta tu lagi susah nak berubah .. Sebab cara aku once aku dah sayang orang tuu dah start mencintai orang tu it's mean aku percaya kan dia aku sanggup korban kan kebahagiaan aku aku setia terhadap dia aku akan cuba buat yang terbaik untuk dia aku cuba sabar dgn kerenah dia n aku kan manja so aku memang akan bagi dia kasih sayang sebanyak mana dia nak .. Aku sedar aku tak perfectt but setiap manusia ada kekurangan n tak perfectt .. Setiap orang jugakk layak disayangi n bahagia .. Cuma aku je tak tahuu .. Sebab dari aku kecik form 1 aku dah start apa makna penderitaan kesakitan kekecewaan daripada kebahagiaan .. Aku pernah rasa apa tu kebahagian yes memang wonderful sangat tapi aku takut cuma sementara je .. Hidup aku dulu lebih menderita .. But now alhamdulilah aku move on dan aku memang tanak lalui mcm dulu .. Cuma sekarang terlalu banyak sangat dugaan menimpa aku.. Allah suka menguji kesabaran aku apetah lagi manusia .. Sejujurnya aku memerlukan sokongan dorongan semangat untuk aku terus bangun daripada orang yang aku sayang sahabat sahabat aku ..


Bukan diabaikan ditinggalkan buang aku macam tu bila dah ade kawan baruu .. Sejujurnya aku tak pernah menangis sebab kan kawan aku yang aku dah sayang selama ni dah teman dia susah senang aku percaya kan dia malah aku cari dia lubang cacing pun :') but pergghh Allah tu bukak mata aku mana yang kawan n lawan :') Tak apa I forgive them n try to forget about pain in past .. Semalam aku dah sepuas hatii nangis .. Lega sikit jiwa aku nie .. Talk about orang yang aku sayang ? Sure .. Aku lebihh penting kan orang lain dari aku .. cuma entah kenapa aku terlalu rajin sangat menjaga hati orang lain sedangkan aku jugak yang sakit akhirnya .. Aku memang dah tahu cuma aku menafikan je .. Sebelum nie ramai orang yang aku sayang dah pergi meninggalkan aku .. Tak apa lah aku redha .. maybe dah takde jodoh .. aku bukan jenis suka memaksa orang tuk cintakan aku pun .. dan aku memang tak suka kacau kebahagiaan orang lain .. cuma hati aku tak pernah sembuh .. HAHAHA bersusah payah aku nak cover it segala kesakitan aku then puftttt merebak balik seperti jahitan yang belum siap .. Sekarang nak merawat hati aku tu maybe perlukan kesabaran n masa yang sangat panjang sebab hati aku nie dah merebak teruk sangat luka nya ..


Sekarang aku redha je lah .. Aku makin lama mcm penat nak terlalu mengharap n aku dah start tawar hati .. nie kali kedua aku tawar hati dah pasal lelaki .. Aku tengah kumpulkan kekuatan aku untuk bangkit semula .. Tak mudah sayangg sebab bagi aku dunia aku adalah sukar .. Ibarat aku ada dua dunia .. Hati aku dah kecewa mendalam still aku cuba bertahan .. Ada lah mem aku nie dia ckp '' Haila kau jangan jadi bodoh boleh tak buat apa sayang dia sedangkan dia tak pernah hargai haila , dia bahagia sedangkan kau mederita mana boleh cmni haila '' HAHAHA .. Aku kayy sekarang sikit le .. Aku cuba tahan menangis kalau aku dah menangis susah nak cover it .. Maafkan aku eh dear ex boifen n sahabat n semua lahh kalau aku ada buat salah .. Aku selalu fikir bila lahh aku akan matii nanti n kdg pernah fikir biar lah aku nie kena penyakit ke sakit ke maybe boleh kurangkan penderitaan aku .. Aku tak nak orang lain kongsi kesakitana aku sebab sakit aku nie memang banyak aku rasa orang lain tak mampu tanggung so don't .. Sebab kan Allah dah bukak mata n pintu hati aku nie terlalu banyak sangat jenis ragam manusia .. Banyak yang aku dapat pengajaran .. Tentang cinta kawan kehidupan lelaki n banyak lagii :') Kayy lah dalam nie pun aku dah masuk 3 cerita aku . sahabat2 aku . n orang yang aku cinta .. One more aku takde crushh HAHAHA seriouslyy sebab aku sayang kat orang yang aku sayang .. LOL merajukk kang aku jugak yang susah hatii lagi .. Apa pun Ya Allah kau kuatkan lah hati aku nie .. Sakitt teramat but aku terima n berserah segalanya kat kau berikan ketenangan jiwa raga n fikiran aku yang serabut sangat nie :') Whatever is aku bersyukur sangat sebab aku ada orang orang yang aku sayang n sahabat2 aku :)SEKIAN

Friday, 14 June 2013

Lol

Assalammualaikum , dah lama aku tak update blog kesayangan aku nie :) Aww , Aku alhamdulilah baik baik je cuma aku demam sikit hehe tu hari main hujan -.- Tapi aku dah biasa demam :) , Alhamdulilah sekolah belajar semua kayy cuma aku tension minggu nie kena buat macam macam homework n kerja kursus -.- , Lagipon nie last year aku bersekolah di SMK Bandar Tun Hussien Onn 2 :) Sekolah aku sporthing crazy sikit macam macam lah ada :) Hahaha geli hati aku kadang kadang :) especially masa Sambutan hari guru tahun nie :) Just regret tak dapat hadir :'( , Hidup aku kadang kesunyian .. Kadang kadang terkenang masa lalu,, Sometimes aku terkenang dia , Tapi aku tak menyesal n aku doakan dia always happy , 3 minggu yang lepas mood aku langsung tak baik .. Crying crying and keep crying until I can't crying anymore :') , Sekarang tenang sikitt .. Kdg aku menangis tanpa aku sedar , Rupanya aku tak semudahnya boleh melupakan seseorang yang pernah aku mencintai dan pernah buat aku bahagia walaupun dah bertahun  , Aku harap dia bahagia dan kalau ada jodoh insyaallah :') , Aku selalu doakan kebahagian semua orang termasuk dia , Skrg aku tengok kawan kawan aku mostly sedang berbahagia :) Kayy lah but please take care hati kawan kawan aku -.- dan ada yang berkawen :P awsome lah , dan crush yang pernah minat kat aku pun dia dah jumpa peganti yang baik :) Aku bukan tak nak terima just aku tak perfect mana lah tau aku akan buat seseorang menangis ke -.- ,, Each keputusan aku fikir masak masak dulu :) Pndpt orang len dgn kita tak sama :) so aku nak yang terbaik untuk semua orang .. Aku tau ade jugak tak puas hati dgn aku but aku diam je lah ... Skrg aku tak kesah , sebab aku serah kat semua kat Allah :') sebab aku tau Allah nak yang terbaik untuk aku dan setiap apa yang jadi adalah kebaikan nya , Luaran aku always look kayy mungkin orang fikir aku happy :) dalam hati aku cuma Allah je tau :) Aku gembira biar lah sekadar sederhana :) .. Setiap cerita aku ada pengajaran nya . Aku tetap kan pendirian aku dan itu sampai mati pon aku tak kan mengubahnya :) dan aku sendiri yang mencipta dunia aku :) My lifee penuh dengan kesedihan kekecewaan daripada kebahagiaan . Dunia aku boleh jadi gelap dalam masa yang sama boleh jadi terang .. Hidup aku tak ada siapa yang tau :) , Aku dah biasa kena ditinggalkan sama ada kekaseh atau kekawan , Aku tak kesah .. sebab aku dah biasa terluka .. Aku anggap tu semua dugaan Allah :) , Tapi aku tak main lah menghancurkan rumah tangga orang , fitnah ke apa -.- Otak aku maseh waras lagii nie .. Tak ada lah buat benda cmtuu .. Mama selalu pesan 'Biar orang nak buat dekat kita apa apa Tapi JANGAN kita jadi macam mereka' :D Itu lah apa yang aku buat ! Dan sampai bila aku nak beremo patah hati macam nie kan ? Aku kena lah berubah :') aku tanak harap apa apa cuma aku nak orang orang yang aku sayang bahagia tu dah cukup bagi aku .. Dan sekarang berat aku naik seriusly -.- Kuat makan ohh haha tu makan nya bila patah hati sangat .. Tapi skrg aku nak kurang sikit hehehe :) Kalau mcm kayu sangat tanak aku >_< kang dapat saked pulak .. Btw SPM lagi 4 5 blan je kot aku je ak prepare sepenuhnya lagii -.- Lagipon aku ade jugak rasa takod -.- Aku tanak kecewakan sesiapa even parents aku :') Aku sayang mama papa aku.. Skrg je aku dah rasa disayangi oleh parent aku .. daripada dulu aku rasa terabai je kurang kaseh sayang .. terutama nya papa aku .. yela papa aku selalu lebihkan adik aku daripada aku .. Dan adik aku pulak kiteorg dah kurang bergadohh huhuhu .. Hanya yang mampu bersabar je lah .. Aku malas nak bergaduh bagai nya .. Lagipun aku tak suka bergaduh , aku dah fade up gaduh -.- .. Tapi belajar lah menghormati satu sama lain :) Jangan suka sanga sikap berkurang ajar ! Mama aku ckp zaman skrg budak budak dah kurang ajar ? seriusly ?  Grr ! takod aku nak bagi hati aku lah kalau mcm tu .. Kena hati hati lah kalau nk pilih jodoh nmpk nya :) Dan agama jangan diabaikan kayy .. Sorry sangat kalau ada yang terasa hati kayy .. Lain kali jangan makan cili kuat sangat xP ,, Joking je :) Chill lah kayy .. apa pun thanks dan aku sayang korang :* kat pipi heehe  :)

Tuesday, 22 January 2013

Huhuhu ~

Hari nie alhamdulilah semuanya baik baik jew .. sekarang haila mangsa spm :3 .. kayy lah study setakat nie fun kdg stress gak :) but not bad at all .. cikgu smue sporthing n fun =D da jadi peminat setia pulak :3 .. ade mem soh cari couple but malas lah nie nak spm .. lagipon hati haila kosong tadew cinta cinton nie bagainya .. hahaha sorry lah :) but this year is spm ..pas spm tengok lah cmne an .. otak haila pon blank mcm kosong tak fikir apa pon kdg haila nie cm tadew muka perasaan pon ada :3 .. because of spm , ex boyfrend really change my life became something new n kesan nya .. kesan yang tak pernah haila nak kan :3 .. tak prnah harap an pon .. entah skrg sound mcm len about me .. haila da fade up jugak kena tipu kena mempermain bagainya so haila memang dah hafal semuanya .. Kayy , Haila bukan nak kejam terhadap sespa but sometimes memang paksa haila jadi kejam .. But tapew haila mseh ada batasya :) .. biasa nak membesar mcm mcm lah .. haila kdg mcm anti lelaki sikit sikit pulak .. but haila nak elak kan semua uh .. Oh man ! because heart broken this is really change me .. damn ! .. haila memang tak makan dgn sweettalker lelaki .. walaupon benar or fake .. is diffucult  when hati dah tawar .. tapi biar lah bercinta masa dah besar .. jodoh ditntu kan oleh Allah .. haila bukan putus asa tapi dah penat tunggu harapan .. cukup lah tu haila rasai semua uh .. pengalamn pahit banyak sangat lah .. kdg kesaketan yang sama kadang dugaan yang lain ..  haila memang mcm rse dah mula tawar hati dgn laki .. asyik diabaikan , ditinggalkn ,dicurangkan .. penat tau tak .. Haila memang payah sikit nak kawal emosi skrg .. dont know whyy .. agaknya nie ksan dalaman nya .. sebabkan kekecewaan dan tangisan sebab kan lelaki yang ta reti nak hargai kita kot .. huhu JIKA je eh , jika ila ada sayng seseorang sekali pon biarlah Allah yang tau .. biar Allah simpan perasaan uh .. ada jugak walaupon dah tau haila susah nak terima nya ada jugak still tak mengalah beri harapan at haila .. haila memang suka lelaki tak mengalah .. that good ! but sanggup ke tunggu selamanya ? Haila pernah rasa haila tau lah cmne .. kdg terbalas kdg tak terbalas ,, haila tak bencikan sespe pon kayy .. cuma haila minta maaf at sespe yang ila pernah kecewa pernh wt anda mara , atau apa apa je lah kesalahan haila maafkan eh :) n doa an haila dpt 8 A dalam spm :D aminn .. tapi haila memang tak ada niat pon dalam aty haila especially haila tak dapat memblas cinta yang pernah menyayangi haila , cari lah jodoh yang baik yang mampu wat awa bahagia .. saya ? jangan yakin sangat sayang .. saya lain sikit ,. kdg ego saya tinggi .. jgn kesal lah lau pilih saya eh .. belum tengok agy haila cmne .. lau awa sama kan saya dgn org len you are wrong person .. haila tak cm org len .. jgn seskli sme an haila dgn org len kang free penyepak penampar teros pengsan xD hehe joke je lah chill lah haila tak seganas cmtu kayy :)

Monday, 18 June 2012

tengahhh kecewa !

dear diary , hari ini memang still kecewa , sebenarnya dah 4 hari dah mod kita macam ni , hmmm sebenarnya kita tgh kecewa sbb someone iaitu capital H , kitaorang mcm abang adik lha , haha tapi rapat , kita kecewa sebabkan dia sangad , 
entah kenapa rasa macam susahnya nak maafkan dia nak berbaik dgn dia , hati kita nie sampai skrg still merajuk dgn dia , haha okeyy cmni cternya jumaat lepas dia ajak jumpa kita pon okeyy je lha kan anywayss miss kan dia gila because dah lama tak jumpa dia kan (: it's been one year tak jumpa dgn dia , jumpa dgn dia once jew haha tu pon mase pmr dlu xD , hmm masalahnye kita tungu dia dah berjam last kita call dia , dia cakap tak jadi memang perhhhh sakedddd gila hati kita , gerammm sangad at dia , nseb bek lha ade mem kita so kita tak keseorangan then memang bagos fon mati tadew bateri , memang sakai lha kan , biar kan dia call ke mesej ke apa , hati orang bila dah sakedddd hang jangan fikir boleh redha dari orang ek , entah lha dgn orang len still okeyy walaupon kwn-II kita adew salah memang kita boleh maafkan , but capital H nie memang sukar jadi nya , kali pertama dikecewa oleh dia , ce anda think , kawan anda ajak jumpa then anda tunggu dia punya lha berjam last anda call kawan anda cakap tak jadi , sakedd hati tak geram tak cmtu perasaan kita skrg , smpai skrg still tak redha lagi perasaan tu ! 
tau tak skrg ila mana boleh tulis at buku diary dah , nak luah perasaan pon tak dapat biasa nya ila tulis at buku diar bukan blogger haha sbb tu dh lama tak tulis karangan kat sini xD , Allah je lha faham hati kita cmne skrg , haishh stresss gila lha ! fikir senang ke orang nak keluar ? then result pulakk hmm kecewa jugak lagi ! kena hukuman 6 jam tiap-II hari belajar , ibu that not fair ! :( , orang dah lha tak suka sangad study-II nie but kena lha jugak kan , ibu mcm mendesakk sgt nak akak berjaya hmmm -,- for my masa depan kan , hmmm kena lha ikot , but selalu ? tu tak mungkin lha , ibu tau akk cmne ,hmmm then malam tdi pulakk adik ila membising ! sebab tu lha nie lha , ila pon sbrnye dh lama au sabar dgn kereneh dia , tau lha dia tu ADIK tapi jangan lha smpai ila hilang sabar , kang adew jugak taufan datang , psl capital H tak okeyy lagi nie adik kita pulak nak bagi eeeee naik sore ! , sabar haila sabar -,- , dah 4 hari kita tadew mod ! asyik kurung dlm bilik dn nanges pastu marah ! hmmm sebabkan dia semua benda tak kena tau , belajr stu bnda pon tak fokus , tadi at sklh je dh nanges at perhimpunan pulakk uh peduli apa orang nampak ke tak hati dah sediyhh sangad hmmm , sampai kan nak baca doa pon salah , tulisan mmmg cincai lincai jew lha jawapannya , sebabkan tak dapat lepas kan geram at dia so ila lepas kan diri ila sendiri haha lega hati ! , habis tgn ila sampai merah  , badan sampai sendi sakedd  , dan menjerit sekuat hati ! haha (: menyeksa kan diri ? bukan lha just nak lepaskan geram ! nie hati ila nie terlampau sakedddd sangad ! len kali jangan cari gado dgn ila , nex maybe depan muke awak saia sepakkk ! skrg awak memang tade at depan saia so awak lepas ! (:  , arghhhhhhhhhh ! mcm mne nie nak cool kan balek hati nie ? still kecewa sbb kan dia , entah kenpa dgn dia memang kita marah sangad , tak pnh cmni pon haha , skrg nie tanak cakap dgn dia tanak call dia tanak meseje atau pon jumpa , ni ha hati ila still tak okeyy lagi , hang lau nak wat ila naik marah agy meh sini mmg sah betul terok habis ila wat nya , hmmm lega hati sikit dah lepaskan kekecewaan dan kesedihan  (: thnks dgr (:

Thursday, 3 May 2012

lalala ...

Assalamualaikum smue ^^,

okeyy , saia sekarang dalam dua tiga mingu nie tetibe jadi sensetif gila then cepat mawah tapi lambat gila nak baik haishh -,- tak faham knape dgn diri saia nie , hope-II pasni jangan lah ade sifat mawah tu agy mmm kita kena wat sesuatu nie mana blh dibiarkan nanti terukk ohh lelama tanak saia hahaha , semuanya hari nie at sekolah okeyy jew happy-II always , dan maybe pasni akan jadi stresss tapi redha n sabar je lah kan sebab 3 mingu start mingu dpn exam pertengahan -,- banyak gila paper nak kena jawab macam lah saia nie rajin sangad kan haishh *tak suka exam-II nie err wat otak serabut jew , but tape lah sekali sekala jadi gila apa salah nye kan ^^ hehehee otak saia pon sometimes gila-II kan haha  tapi saia maseh blh fikir dgn baik bukan negatif okeyy ^^, mmm belajar ? mm smue gila tapi hari nie subjek yang saia tak suka MATH yeahh ! tapi sebab kan exam dapat lah msuk smue yang cikgu ajar hari nie ^^, takod jugak ohh if fail ke kan -,- bukan apa tanak je kecewa kan ibu dan ayah saia yela saia sayang dorang lagipon hari jadi ibu saia je nak dekat 9.5.2012 nie mmm but sokeyy i do the best for my mum n daddy hehee ^^, seriusly saia bukan gedikk lahh saia nie anak manja sangad-II , dan  mmm nak lepak dgn finaz , farah dan ira at padang awam mm -,- then blh tgk dorang wat tricking yeahh ! terbaikk lah , saia je bru satu step lepas step lain blm lagi haishh -,-  ,  anyway lupa nak bagitau saia baru je masuk tricking ohh , best hebat smue nye adalah ^^, tapi saia jarang lah dapat pegi sana mmm tapi jangan bgtau ibu ayah saia au syhhhhhhhh ! senyap jangan gitau au hehehe ^^ even adik saia sndiri pon tak sedar au ^^, nakal kan saia nie dan degil kan yeah memang sangad-II *tapi bukan nakal bnda negatif okeyy ^^, , mm sekarang nie ibu ayah saia memang kalau nak pi wedding , pi mana-II mesti nak ajak saia sekali pegi haishh * i hate that ! , wedding uh dah lah saia tak suka , tanak pegi jangan lah paksa !! benci ohh paksa-II orang nie , mmm saia nie jenis suka dok rumah dlm flat jew mmm dan lain tempat padang awam that all  ^^, hehehe sebab if kalau saia kuar maybe saia akan jadi mod blurhhh tahap gila lah hehehe , jangan mawah okeyy , mm apa lagi erk saia nak tulis ? mmm bukan apa selalunye saia tulis at DIARY sndiri lah , smue luahan saya past at situ jew , maklum lah belom biasew lagi dgn blogger-II nie ^^, , mmm pasal apa saia rasa ? mmm entah lah -,- , apa-II pon saia nak cakap about the past saia dah blh time semua dgn baik  about past jugak saia dah lupakan dgn baik termasuk kesakitan uh sekali dah pi jauh-II hehe, dan insyaallah one day hati saia akan baik balek ^^, akan sembuh akan dirawat ^^, mmm but saia nie bukan mudah orang nye , luka saia memang lambat sangad nak disembuh mm tapi  wat semenatara nie saia nak tolak smue uh ketepi dulu lah because saia nak exam kan 3 mingu nie so maybe lepas exam i will think tengok lah dulu kan keadaan nya , saia tak suka mendesak sangad nie tak baik , so wish me luck ,^^, let my mind peacefully dulu from being stress again like crazy haha ^^, dah tak tahu nak bagi ayat apa lagi nie ^^, naseb baik lah mod saia dah okeyy tade stress hari nie fuhhhh apa-II pon peacee n0 war , mm tapi kan saia gembira tgk kawan-II saia dia orang bahagia dgn org yang dia sayang kan , haishh jelez pon adew rasanya ^^, apatah lagi sweet cpl hahaha , hope diorang happy forever n kekal ^^, tamo gado-II lagi lah , yang tgh gado-II uh cepat berbaik lah okeyy sediyh saia tengok ada kawan saia nangis lah kecewa lah sediyh lah , saia tanak sesape sediyh-II lagi okeyy btw love you all my frend ^^, hehehe * tapi fakta nya saia memang kuat cemburu dan kuat majok hahaha haishh payah nie :D

Thursday, 26 April 2012

blurhhh dah nie ..

Assalamualaikum ^^


hari nie kan mak saia mimpi saia mak saia tengah mawah kan saia then saia lari pi ikot boifen -,- saia bukan jenis cmtu lah sampai nak lari rumah -,- , lau saia lari pon pi padang jew haha bukan jauh pon area tempat rumah saia jugak -,- rilex lah ibu kakak pnye otak tak de lah cmtu lagi lah , haishh kecoh btul lah saba je lah , haha mcm gila je saia tengok lah , pastu mak saia cakap risau kan saia sangad mana lah tau kan saia wat cmtu ? tapi otak saia jew rasa tu mmg tindakan bodoh lah jangan saia sudah wat bnda cmtu hehehe , hari nie kat sekolah smue okeyy hehe cikgu bm saia tu tak makan orang pon dah sometimes dy baik tapi pelik cikgu uh mmg baik dgn saia hehehe saia memang belum pnh kena lagi pukul ke bantai ke dgn cikgu bm tu hahaha tapi orang lain ade lah kena ^^ sometimes saia suka sometimes tak -,- , if saia tak suka cikgu tu tak mungkin saia leh fhm apa cikgu uh ajar ^^ dan saia tak suka subject MATH >< , tapi mak saia kan memang suka gila math-II nie haishh tapi sayang nya saia tak ikot mak saia haha , saia suka subject sejarah yeahhh ! about past ^^ daripada kira-II -,- , semalam kan EX  saia tego saia at dalam kelas , haha serius tak percaya pastu dtg at tempat kita , dia mintak duet seringgit , saia cakap lah pi lah mintak orang lain jangan  lah aku , saia dgn dia bahas kau aku je tade lagi dah saia awak yeahh ! kali pertama saia cakap dgn EX saia kau aku -,- sebelom nie mana penah haha , dia cakap saia nie kawan dia , hati saia ckp puihhh ! sejak bila aku jadi kawan kau ? 2 taon tak tego tak apa tetibe pulak cakap saia kwn dia , haha mimpi lah ! tapi saia harap dia happy always ^^, entah lah tak tahu nak as dia as apa ? mem ? entah lah lantak lah ^^ malas nak peduli yeahh ! eee menyampah gila  lah tersenyum-senyum macam orang gila hahaha saba je lah kan hope that last time dia tego saia amin ^^ , dan tadi at sekolah ade budak nie dia punya sebuk hal saia , saia tak gangu dia tak ambek tau pasal dia sebuk je nak kecoh psl orang sampai kan satu kelas macam bangang jew saia tengok seriusly ^^, sory lah lau agak kurang ajar ke tak sopan tapi sebab kan budak tu mod saia memang angin gila lah pagi tadi , hope-II hari isnin dia tak perlu nak sebuk pasal orang dah la tak kenal -,- sakai je saia tengok dia tu , kawan saia cakap dia comel ! puihhh lah jwpn nye ^^, haha apa-II kena lah sabar bebanyak peacee no war :D